Temat: [Focus 2008-2011] silnik nie staruje P0698 P0087 P1180
View Single Post
Stary 01-06-2014, 11:52   #5
jareeq
ford::beginner

Imię: Jarek
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 1.6 TDCi 90km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: nagły problem z rozruchem błedy P0698 P0087 P1180

@wojtekn
przeczytałem zanim napisałem

Jedyne czego można się czepić to słowo problem w temacie - o to ci chodzi ? Jeśli tak to poprawiłem
@kaczor99
filtr z bosha (wiem że równie dobrze mógł by być każdy inny bo i tak możne być wadliwy :-)) nie uśmiecha mi się wymieniać go znowu - chyba ze oddam do reklamacji. Mozesz powiedzieć dokładniej jaki to może mieć związek ze świecami żarowymi ?

W miedzy czasie - czy jest jakaś możliwość dostępnym oprogramowaniem zbadania symptomów czujnika lub zaworu pompy ? Wykres który widziałem i parametry były zgodne z podawanymi na forum. Z tym że jak dobrze rozumiem to czujnik podaje zaworowi jak ma się otworzyć, pytanie czyjest jakis parametr mówiący o otwarciu zaworu na szynie cr ?\

[UPDATE]

Nowości z dzisiejszego poranka (02-06-2014):

Samochód odpalił bez problemu i .... po 6 sekundach zgasł, teraz już wiem że to nie wina niskich obrotów - nawet nie ruszyłem.
Po kilkukrotnym bezowocnym mieleniu odpaliła i w 2 sekundy przeszedł do normalnej pracy, niestety na środku ekspresówki pojawiło się info o usterce silnika. Przejechałem jeszcze 1 km i ustawiłem pod robotą.

dodał mi się jeszcze jeden błąd:
C1956 - Usterka obwodu czujnika kąta skrętu

Zapisałem i zresetowałem - umawiam się właśnie na oglądanie tego bajzlu

Ostatnio edytowane przez jareeq ; 02-06-2014 o 09:59
jareeq jest offline   Odpowiedź z Cytatem