Temat: [Transit Connect 2013-2022] Wymiana układu kierowniczego/maglownicy
View Single Post
Stary 01-06-2014, 17:02   #1
Nikiwi69
ford::amateur

Imię: Niko
Model: Transit Connect T220
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2010
Exclamation Wymiana układu kierowniczego/maglownicy

Witam wszystkich miłośników FORDA. Przymierzam się do samodzielnej wymiany tzw. maglownicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W związku z tą przymiarką mam kilka istotnych pytań.
1. Czy jestem wstanie zrobić to sam?
(Odp. na ewentualne pytania pomocnicze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Tak, kumam bazę (czyt. Coś odkręciłem a potem przykręciłem i to coś jeździło)
- Posiadam trochę kluczy i desperacjęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2. Czy można to zrobić na ulicy/chodniku?
- miejsce / zatoczka parkingowa przy mało ruchliwej ulicy
- do dyspozycji mam: oryginalny podnośnik, dwa trójnogi do podparcia/zabezpieczenia i pare kawałków solidnej belki.
3. Kinder Niespodzianki !!!
- np.podłączenie pod kompa w celu resetu czegoś tam... Bo inaczej nie ruszy!
- albo, SPECJALNY ściągacz, unikatowy, patentowy, nagradzany, certyfikowany, dostępny tylko na zamówienie u Pana Kazia z Górnej Volty. (Czas oczek. 8 tyg, cena 7zł, odbiór osobisty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
4. Jakie elementy ulegają uszkodzeniu przez demont/montaż ?
- np. Jednorazowa opaska zaciskowa na węża
- lub podkladka kontrójąca Albo jakieś inne G które nie pozwoli na sprawną akcje.
5. Na co należy zwracać uwagę ?
- np. Na ustawienie kierownicy
- np. Zmierzyć długość wystajacych elementów z korpusu, by przy montażu zachować te same odległości. Itd itp...
6. Przekładnia- nowa, regenerowana, czy na pałe z Allegro?
- nowa! Hmm? W saloonie F. 3800+1000 kaucji!!! I nie mam pewności że nie będzie made in Turkey! (A taką mam właśnie JUŻ do wymiany po 48000!!!)
- Moje zgrubienie na końcu szyji, podpowiada by zregenerować własną!
7. Znalazłem w sieci firmę regenerującą takie ustrojstwa (nie mam linku)
FHU"argo" ul.Warszawska320F 42-200Częstochowa. Czy znacie jakieś opinie?!

Niko
Ps. Wszystkie rady, porady, sugestie chętnie przeanalizuje
Nikiwi69 jest offline   Odpowiedź z Cytatem