View Single Post
Stary 03-06-2014, 11:27   #4
brumbrum2000
ford::beginner

Model: Galaxy 2
Silnik: 1.9 TDI 90km ANU
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: AUY 115km utrata mocy po wizycie w warsztacie

Strona z dodawaniem logów nie działa prawidłowo, po wpisaniu mojego maila nie dostaje żadnego linka do rejestracji. (probowalem na 3 roznych kompach i przegladarkach i adresach email)

Mam prośbę czy ktoś mógłby zamieścić poniższe logi w moim imieniu ?

Dziś wykonałem dwie próby:
1 - zaślepiłem śrubką wężyk idący z EGR , efekt taki że auto ciut szybciej wchodzi na obroty

2 - odpiąłem przepływkę , oprócz błedu w vag i stałej wartości w MAF (539mgr) auto stało się znacznie żywsze już od około 1400 obr., ciągnie szybciej niż do tej pory ale znów tylko do 3 tys. obrotów

Wyciągnałem przepływkę i jeszcze raz delikatnie przeczyściłem pędzelkiem benzyną ekstrakcyjną.

Stan aktualny: odpięta przepływka, zaślepiony egr: auto nie faluje, nie szarpie, nie kopci... płynnie przyspiesza choć tylko w początkowej fazie, jedzie
max 100 km/h

A teraz vag wywala mi błąd :
00553 - Mass Air Flow Sensor (G70) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent

Pięknie prawdopodobnie właśnie uszkodziłem sprawną przepływkę. (choć to nie ona jest tu głównym problemem)

ps
proszę zamieście te logi w moim imieniu bo nie ruszę dalej z miejsca (sa w postaci TXT i czywiscie trzeba zmienic rozszerzenie na csv)

do przeglądanie logów znalazłem cos takiego http://vcviewer.com/publicViewer.aspx

Bump: Nowe info z dzisiaj, zacząłem odpinać i sprawdzać po kolei wężyki, sprawdziłem kilka po czym zdejmując jeden z N75 ułamałem króciec ( to jest ten na samym dole idący do trójnika)

mam dokładnie taki elektrozawór (Pierburg) jak w załączniku
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg n75.jpg (29.0 KB, 17 wyświetleń)
Załączone Pliki
Typ Pliku: txt LOG-01-003-xxx-xxx czerwiec start.txt (4.2 KB, 8 wyświetleń)
Typ Pliku: txt LOG-01-011-xxx-xxx 2 czerwiec start.txt (5.7 KB, 0 wyświetleń)
Typ Pliku: txt LOG-01-001-003-011 3czerwiec bez przeplywki.txt (2.7 KB, 0 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez brumbrum2000 ; 03-06-2014 o 11:37
brumbrum2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem