View Single Post
Stary 08-06-2014, 15:15   #1584
erzyk
ford::beginner

Model: Mondeo MK4 TitaniumX
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2007/2008
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Zabrałem się za sprawdzanie możliwości mojego NXa DVD i tego co można z niego wycisnąć. Pojawiają mi się jednak następujące pytania:

1. Czy wgranie map 2014 (obecnie 2009) przy sofcie 5.3 powinno być bezproblemowe, czy urządzenie będzie się resetowało?
2. Czy ktoś dysponuje rozpiską pinów we wtyku NXa? Chodzi o rospiskę znaczenia pinów dokładnie w tym modelu urządzenia a nie wg standardy quadlocka (pojawił się w linku do MK3)
3. Czy ktoś próbował podłączać zmieniarkę CD? W samochodzie jest już gotowa instalacja, wtyk pasuje do zmieniarki z MK2, zasila ją, można wyciągnąć kasetę. Pytanie czy protokół komunikacji oraz analogowy przesył dźwięku pozostał zachowany. Czy w ELMConfigu jest opcja dodania zmieniarki?
4. Niewdzięczny temat kamerki cofania, jeszcze nie wyciągałem swojego NXa więc nie wiem czy jest on wyposażony w złącze kamerki, zakładam że nie, ale zastanawiam się, czy w samym urządzeniu jest jakiś dodatkowy specjalny hardware do tego, czy można podlutować gniazdo do płyty głównej i jakimś trickiem aktywować tą funkcję?
erzyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem