Rano skorzystałem z jakiegoś oprogramowania dołączonego na płycie dołączonej do skanera (PCMSCAN, teoretycznie darmowy ale miał zablokowane niektóre moduły). Program nie wykazywał żadnego błędu (tak jak i program Launch u mechanika).
Po lekturze forum wybrałem i zainstalowałem oprogramowanie ForScan.
Program nie chciał ruszyć, początkowo nie widział skanera (wersja bluetooth) - dopiero jak na nowo dodałem go do listy urządzeń w momencie kiedy był włączony zapłon oprogramowanie zagadało.
Pojawiła się lista błędów, nie wszystkie opisy były dla mnie jasne. Zaznaczyłem jeden który odnosił się do "niskiego poziomu/stanu czujnika wentylatora" i nacisnąłem kasowanie błędu.
Skasowało... wszystkie błędy z listy. Musze poczytać jak obsługiwać ten program aby świadomie to robić ;-)
Włączyłem zapłon i klima ruszyła.... po pół minucie wyłączyłem bo bałem się że znów wywali mi czynnik z powodu zbyt dużego ciśnienia.
Ale z drugiej strony - why not? Skoro ruszyła z przycisku, bez mostkowania przekaźnika - dlaczego mam nie spróbować? Kolejny raz włączyłem już na minute, na dwie. Poprzednim razem wywaliło czynnik po około minucie.
Na razie klima chodzi i chłodzi.
Niestety nie mam termometru elektronicznego, skorzystałem wiec, wybaczcie, z termometru do pieczenia mięs, z sondą w postaci grubego szpica. Całość siedzi w kracie centralnej, jest srebrna z duża tarczą i wygląda.... nad wyraz stylowo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak mnie jutro policja zatrzyma to zastrzelą na miejscu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Temperatura - 10 stopni. Oczywiście to termometr który lepiej wskazuje 200 stopni niz 10 ale na próbę wystarczy.
Łącznie klima chodziła jakieś 5-6 minut - jeśli miałoby coś być nie tak to już by walnęła.
Jutro przetestuję w trasie.
ForScan rulezzzzzz !