Cytat:
|
Qrcze, a jak jedziesz po ciasnym łuku, to też puka? Może przegub zewnętrzny?
|
No właśnie na łuku nic nie puka.
Bump:
Cytat:
Tak, padnięta półoś wali na nierównościach, takie głuche pukanie. Niedawno sam wymieniałem prawą, i nagle stuki i wibracje ustały. Luz na półosi łatwo sprawdzić, zdemij koło i zwczajnie nią poruszaj, będziesz wiedział od razu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. moja półośka, po wygrzebaniu jej z auta, rozsypała mi się w rękach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. rozpadła się tam, gdzie krzyżak, a luz był taki, że zastanawiałem się, jakim cudem jeszcze jeździłem.
|
Jadę dzisiaj do innego warsztatu i poproszę żeby zwrócili głównie na to uwagę. Dam znać co i jak po powrocie.
Bump:
Cytat:
|
Jest coś takiego jak optymalizacja opony wzgledem felgi wiekszosc zakladów tego nie robi. Proponowalbym wykonac ta czynnosc i ponownie wywazyc felge przy okazji sprawdzic czy nie jest krzywa. Koszt raczej niewielki.
|
No tak to mogło by wyjaśnić wibracje ale stukanie przy wolnej jeździe już nie. Tak jak napisałem wyżej jadę do warsztatu dzisiaj więc nie ruszę się stamtąd dopóki nie stwierdzą co jest nie tak.