Temat: [Mondeo 2007-2014] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...
View Single Post
Stary 12-06-2014, 12:26   #1379
kura2000
ford::beginner

Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Re: panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...

Odświeżam temat bo niebawem będą dwie ciekawe alternatywy dla wbudowanych systemów.

- DYNAVIN N6 FORD - http://www.dynavin.com/products/n6_fd.php
Dostępny w Polsce ma być za około 3 tygodnie. Cenę obstawiam na około 2500 zł
Na youtube widać działanie tej ich nakładki na Win Ce 6.0
https://www.youtube.com/watch?v=vKR1JHwt9ag
i działa to naprawdę przyzwoicie. Dynavin to taki markowy chińczyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Duży plusem ma być dodawana w zestawie oryginalna karta SD z IGO PRIMO i możliwość instalacji dowolnej innej opartej na Win Ce 6.0 czyli automapa spokojnie pójdzie.
Ma obsługiwać TMC. Opcjonalnie tuner DVB-T i DAB

- GMS nowy model dla FORD - z tego co udało mi się dowiedzieć to od jakiegoś miesiąca dealerzy testują prototyp i jeśli wszystlo będzie OK to w wakacje ma pojawić się oficjalnie. Jedyne co wiem to, że będzie mieć ten nowy ekran anti glare, kolor czarny, i wszelkie funkcje, które mają poprzednie modele GMS czyli dowolna navi na Win Ce 6.0.
Cena tez pewnie około 2500 zł.

Oba wydają się bardzo ciekawe i wybór trudny bo dynavin ma TMC co w igo primo sprawdzi się świetnie, a GMS ma lepsze mapowanie przycisków włącznie z przyciskiem SIRI dla posiadaczy iphone co w praktyce daje nam błyskawiczne wybieranie głosowe.

Zbliżony termin wydania tych produktów może sugerowac nawet tą sama fabrykę w chinach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale tego się nie dowiemy. Kazdy natomiast robi swoją nakładkę na system. Ta Dynavina przypomina kafelki windowsa i jest przyjemna dla oka. Nic nie wiem jak będzie to wyglądało w GMSie, ale pewnie jak w pozostałych produktach czyli ikonki + tapety do wgrania.
kura2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem