Temat: [C-MAX 2007-2010] Dopalanie filtra DPF
View Single Post
Stary 12-06-2014, 21:04   #195
bartosh80
ford::average

Imię: Wiesław
Model: volvo
Silnik: 1,6D/TDCI-109 KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Dopalanie filtra DPF

Miernik podłączamy pod przewody modułu sterującego wentylatorem (aluminiowy prostokąt - prostopadłościan przy obudowie wentylatora).
PLUS - za modułem na odcinku - moduł silnik wentylatora UWAGA przewody są bardzo krótkie ale można odizolować i przylutować zasilanie miernika POD DOLNY BIAŁY.
MINUS - przed modułem są 3 przewody 2 grubsze 1 cieńszy i pod ten się podłączamy ja podłączyłem się przy gniazdo-wtyczka na samej górze (kolory VOLVO fioletowy w stronę modułu biały w stronę instalacji głównej podłączamy się po cieńszy).
Do podłączenia zdemontowałem tylko obudowę filtra powietrza + łącznik gumowy obudowa turbo dałem radę bez kanału (miernik kupiłem na ALLEDROGO 20 zł)
Koszty są tak małe a działa na pewno - odczyt z interfejsu podczas wypalania temp wzrasta do około 500 stopni, EGR zamknięty oraz wzrost zużycia paliwa.
ŻYCZĘ POWODZENIA PRZY MONTAŻU - PROSZĘ O KOMENTARZ OSOBY KTÓRE ZDECYDUJĄ SIĘ ZAMONTOWAĆ MIERNIK NIE JEST TO ROZWIĄZANIE IDEALNE ALE POZWALA ZAUWAŻYĆ MOMENT WYPALANIA ZWŁASZCZA PRZED WYŁĄCZENIEM SILNIKA.
bartosh80 jest offline   Odpowiedź z Cytatem