Jeśli chodzi o eTis to zapoznaj się z cennikiem.
http://www.etis.ford.com/home/charging.do
TISa znajdziesz w sieci jak się uprzesz. Niekoniecznie będzie to legalne, nie wiadomo co do niego "dołożyli" łaskawcy, którzy postanowili go spiracić. Wybór należy do Ciebie. Ja się odcinam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niektóre procedury są strasznie naciągane, z drugiej strony możesz się dowiedzieć dlaczego w ASO ta sama czynność kosztuje X razy tyle co w normalnym warsztacie (i ile dodatkowo czyt. niepotrzebnie wymienią Ci części, za które zapłacisz). Przykład:
- Wymiana podkładki pod wtryskiem, przy okazji której wymienią Ci przewody paliwowe (wdg ASO są jednorazowego użytku), ustalacz (który jeśli odpowiednio wcześnie zareagujesz nie ma prawa w jakikolwiek sposób się uszkodzić) i uszczelkę (która zazwyczaj jest dobra i nie puszcza)
- Wymiana przepływomierza razem z rurą w przypadku uszkodzenia ... rury (rura jakieś 450, przepływka więcej niż drugie tyle + oczywiście roboczogodzina jeśli nie więcej)
To samo dotyczy się Microcata i eCata.
W sumie zaletą posiadania dojścia do Microcata jest to, że:
a) możesz znaleźć każdą część i iść już z jej numerem do ASO (czasem znalezienie części zajmuje panom w ASO tyle czasu, że szkoda gadać, a przez telefon jak się chcesz czegoś dowiedzieć, to w ogóle porażka)
b) będziesz znał orientacyjną cenę. Nawet w starszych wersjach ceny pi razy drzwi pokrywają się z obecnymi
c) przekonasz się, że teksty w stylu "tutaj są setki tysięcy części, ale system nie jest doskonały" to gadka w stylu "idź sobie koleś, nie wiem gdzie to jest, nie chce mi się już szukać pierdółki za 5PLN"