View Single Post
Stary 14-06-2014, 18:51   #7
sosna2005
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Fusion
Silnik: 1,4 B+LPG
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Woda z podszybia cieknie do komory silnika

Cytat:
Napisał szmelcmax Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy przelewanie się wody deszczowej (albo w czasie mycia) z dołka w plastiku podszybia jest normalne? W dołku tym zamocowana jest prawa wycieraczka. Wokół lewej jest podobny. Jest to w okolicy pompy hamulcowej. Poniżej w komorze silnika jest jakiś element, który łączy się rurkami z w/w pompą (...).
Witam, to mój pierwszy post Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cały dzień dziś spędziłem na wyeliminowaniu problemu, który kolega opisał powyżej. Nie podobało mi się, że woda kapie na kilka elementów w komorze silnika, dodatkowo woda non stop stała w kielichu od strony kierowcy. Nie mam pojęcia czy to tak ma być, że woda ma się lać do środka? Ja sobie to porprawiłem konstruując rynnę z gumoleum, która zbiera wodę z obu otworów na wycieraczki w podszybiu i odprowadza do miejsca w błotniku (po stronie kierowcy) gdzie na normalnie powinna być rynienka (któej u mnie nie było - stąd dodatkowo woda w kielichu).

Albo to jakiś fabryczny błąd albo mamy nie wszystkie elementy podszybia niestety w tym wątku jeszcze nikt na to pytanie nie odpowiedział, więc ponawiam pytanie kolegi, jak jest u Was?

Ostatnio edytowane przez sosna2005 ; 15-06-2014 o 12:18 Powód: zacytowany cały wpis - niezgodność z regulaminem
sosna2005 jest offline   Odpowiedź z Cytatem