Dawno nic się nie działa w temacie aczkolwiek to nie oznacza, że nie ma już chęci. Chęci i pomysły jak najbardziej są ale czasem brakuje części, bo albo ciężko coś dostać albo są w chorych cenach.
W każdym razie właśnie przed chwila udało mi się podziałać w kwestii oświetlenia.
W ostatnim czasie (w końcu) zakupiłem lampki oświetlenia wnętrza w fajnej cenie i wymieniłem zwykłą lampkę z przodu na taką trzy punktową.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Drugą identyczną lampkę zamontowałem z tyłu:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Swoją drogą największą bolączką było określenie miejsca montażu tej lampki. Nigdzie nie znalazłem żadnego zdjęcia aby Ford w Fieście MK6 coś takiego montował z tyłu i tu muszę przyznać że Ford troszkę zaniedbał pod tym i kilkoma jeszcze innymi względami Fiestę na rzecz Fusiona.
Jedyne co się udało to odszukać kilka zdjęć podsufitki właśnie z Fusiona z lampką z tyłu ale natrafiłem na dwie w których lampki były montowane z różnych miejscach więc sam nie wiem czy to ułatwiło czy jeszcze bardziej mnie zmieszało. Z jednej strony leci tam małe wybrzuszenie od wzmocnienia na podsufitce a z drugiej strony nie chciałęm tez aby dodatkowe świetała do czytania świeciły pasażerom z przodu po głowie więc miejsce wybrałem według własnego uznania.
W każdym razie udało się a efekt poniżej na zdjęciach.