Jeżeli chodzi o świecącą kontrolkę ESP, to spokojnie da się ją wyłączyć ElmConfigiem. Wystarczy w ustawieniach HEC (HEC->Configuration-> Page 1) odhaczyć taką opcję jak ESP misbuilt detection. Będziesz mógł się pośmiać gościowi w twarz i negocjować zniżkę 50 zł za to, że mu powiesz jak to zrobić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do informacji z radia, to jeżeli masz przedliftowe, to niestety ale raczej nie będą one wyświetlane- ja mam fabryczną nawigację Blaupunkt TravelPilot EX i o ile wskazania nawigacji są wyświetlane na zegarach poliftowych, to ani danych z RDSu ani z płyt już nie pokazuje. Wniosek jest taki, że radia przedlifotowe takich informacji po prostu nie udostępniają.
W kwestii immo, stanowczo się nie wypowiem bo nie mam na ten temat zbyt dużo wiedzy, ale wydaje mi się że ten Twój fachman to coś bredzi, skoro niby ma ci te zegary zaadaptować w samochodzie i jednocześnie twierdzi, że jednego z dwóch kluczyków nie da rady zapisać- operacja ta wymaga co najmniej dwóch kluczyków. Poza tym, nie wiem w jaki sposób miałeś mieć "sklonowany" kluczyk. Oryginalne kluczyki oparte są na transponderze, który nie jest zapisywalny- numer zapisuje się w immo.
Ewentualnie, jeżeli rzeczywiście jest problem z zapisaniem jednego kluczyka to można sprawdzić w ustawieniach HEC (configuration -> Page 2) czy w rozwijanej liście jest ustawione Standard PATS.
Generalnie to gość za bardzo się ceni jak na poziom swojej wiedzy- naprawdę lepiej byłoby Ci podjechać do Warszawy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Kolego michus, właśnie mi przyszło do głowy, że ten gość to może coś kombinować z tymi kluczykami- jeżeli rzeczywiście tylko jeden z Twoich kluczyków będzie odpalał samochód, to według mnie oznacza to, że na 100% zapisał jeszcze jakiś dodatkowy egzemplarz. Odbierając samochód koniecznie na Twoim miejscu podpiąłbym Elma i sprawdził w ElmConfigu w HEC -> Informaniton ile kluczyków jest zapisanych w immo (na liście Transponder serial number). Żeby się nie okazało, że za tydzień auto zniknie Ci z parkingu...