Witam wszystkich.
Posiadam Mondeo 2.0 TDDI 2001... i u mnie jest problem z nieszczęsną sprężynką.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Samochód mam od 6 miesięcy, a problem migającej od 5miesięcy. Na początku migała raz w tygodniu, czasami raz w miesiącu...a co z tym idzie oczywiście niemożność odpalenia auta. Po paru próbach przekręcania stacyjki (nie odpalania) błąd ustępował. W tym miesiącu tj. czerwcu...owa migająca sprężynka dała mocno popalić, przy odpaleniu na zimno paliła z pierwszego kopa bez żadnego dymienia. Auto nie gasło podczas jady nigdy. Po pełnym rozgrzaniu silnika i wyłączeniu, ponowne uruchomienie było, jest nie możliwe. Po odczekaniu kilku godzin np ostygnięciu pali z pierwszego i tak do zaj...a! W stacji diagnostycznej przy podpięciu do komputera wyryło nieznany błąd pompy i podlewanie jednego z wtrysków. Przy podpiętym do komputera aucie gaszono silnik i odpalano za każdym razem (nawet po przerwie 15-20minutowej). Wtrysk został zrobiony, ale problem pozostał. Nie ma problemów z obrotami, kopceniem, nie równą pracą...mechaniory twierdzą sterownik, drugi czujnik położenia wałka rozrządu, trzeci pompa.
Także szukam u was pomocy drodzy właściciele Mondeo TDDI, mechanicy i inni znachorzy...co może być problemem, czy któryś z mechaników ma rację?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie chcę po prostu naciąć się na nieuczciwego mechanika który zamiast 85zł za czujnik skasuje mnie za pompę 2,5 tysiąca. Z góry przepraszam że może ponowiłem temat ale nie znalazłem odp. na forum dotyczące moich utrapień i silnika tddi.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.