Temat: [Mondeo 2007-2014] Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
View Single Post
Stary 18-06-2014, 20:18   #93
ajro
ford::average

Imię: Jakub
Model: MK4
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2008
Domyślnie Re: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Witam serdecznie wszystkich fordowcówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przeczytałem cały wątek. I bardzo się zainteresowałem sprawą aktywnego tempomatu. Mój fordzik jest wyposażony w automatyczną skrzynię biegów. Dlatego tym bardziej zależy mi na Acc. Pytanie moje brzmi następująco?

Opisywany udany przypadek kolegi który zamontował ACC wspomina również o montażu HLA co w moim przypadku jest całkowicie nie potrzebne. Bo jak wiadomo automat się nie stacza z górkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zaraz zacząłem doszukiwać się instalacji w moim aucie. Zdjąłem schowek na nogami pasażera i ukazała mi się chyba wtyczka do modułu taka żółta, zawinięta w piankę i zaciśnięta opaską plastikową. Czy naprawdę konieczna jest wymiana pompy absu która to nijak się ma do tego tak mi się przynajmniej wydaje?
Lookałem również za zderzak tak od góry w poszukiwaniu wtyczki do radaru. ZONK albo źle szukałem albo jej tam nie ma.
Proszę sprecyzować czy powinienem ją zobaczyć ściągając tylko osłonę chłodnicy czy zderzak też bym musiał. Jestem pełny nadziei że jednak ją tam mam.

Uprzejmie proszę o kontynuowanie tego tematu.
ajro jest offline   Odpowiedź z Cytatem