Temat: [Mondeo 2007-2014] Samochód sam gaśnie podczas jazdy
View Single Post
Stary 19-06-2014, 16:28   #52
kmd2004
ford::amateur

Model: GALAXY MK3
Silnik: TDCI 140 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Samochód sam gaśnie podczas jazdy

Nie mam pojęcia jak on to sprawdził...

Widzę jednak, że obecny specjalista za priorytet postawił sobie wyjaśnienie sprawy. Bo inne auta stoją a on siedzi przy tym jednym.

Praktycznie cały dzień spędził wczoraj przy samochodzie i jakieś tam badania przeprowadza. Nie o to chodzi, żeby wywalić pieniądze i profilaktycznie kupić te 5 czujników...

EGR jeszcze nie był wyciągany, z tego co wiem jest w trakcie wyciągania zbiornika raz jeszcze. Chce podmienić komplet wężyków które podają paliwo od zbiornika do filtra + powrót+ obudowę od filtra i filtr.
Ma takie od Tranzita tego nowego. Założy i zobaczymy.
Jak po tym nie będzie zmiany szukanie będzie dalej.

Sam widziałem jak po odpowietrzeniu wężyk który podaje z filtra paliwa do pompy wali powietrzem i dopiero po dłuższej chwili paliwo idzie ciągiem .

Zadzwonić do BratFord z Radomia proponujesz... z chęcią do nich bym auto oddał ale to kawał drogi... przez telefon jak powołam się na forum pogadają i podzielą się wiedzą i doświadczeniem ?

A z plakiem nie miałem wyjścia... za drugim razem jak zadzwoniłem po lawetę to nie musiałem już tego robić bo wiedziałem, że to zapowietrzenie a jednak przyjęty był na klatę kolejny wydatek dotyczący holowania...

Pozdro
kmd2004 jest offline   Odpowiedź z Cytatem