Cytat:
|
- kilka km na 120 km/h przy ok. 3500 - 4000 obr/min temp spalin było ok. 440 zdjęcie zdążyłem zrobic na 427, dystans reg filtra miałem 288 km, różnica ciśnień 1kPa - spadek temperatury na postoju dość szybki ok. 2 st. na sekundę - wniosek że da się FAP doprowadzić do takiej temperatury aby sam się wypalał ( Elmo strasznie małą masz temperaturę )
Wniosek że FAP da się wypalić pasywnie w trasie czy w jeździe dość dynamicznej.
Elmo86 - sprawdź jeszcze raz czy dasz radę uzyskać większą temperaturę, włącz może PID w forscanie pokazujący położenie EGR bo po części on jest odpowiedzialny za temperaturę spalin
Na marginesie - jeśli ktoś ma dostęp do czujnika temperatury przy FAP lub posiada wiedzę to mam prośbę o dane o rezystancji.
|
No więc dzisiaj w drodze do pracy spróbowałem tego o czym pisałeś. No i jak jużwcześniej pisałem przy ok 3000obr/min na 4 biegu temperatura spalin osiągnęła maksymalnie 320stopni. Była to jazda pod wzniesienie, natomiast reszta trasz [mniej więcej prosta droga bez wzniesień] temperatura utrzymzwała się w gracicach 200-250stopni.
Moim skromnym zdaniem, takie doprowadzanie do samoczynnego wypalania to katowanie auta, nie znam nikogo kto jeździ dieslem na czwartym biegu z obrotami rzędu 3500-4000obr/min. Podczas przyśpieszenia ok ale nie jakieś dystansy. No i spalanie też ładne ok 7-8L/100. Także spali mniej jak się będzie wypalał normalnie tak jak ECU chce.
Mój wniosek:
- Podczas normalnej jazdy [130km/h 5 bieg ok 2500obr/min] temperatura spalin nie osiągnie 350stopni a co dopiero 450stopni. Prawde mówiąc moje maksymalne obroty to ok 3200-3700obr/min jak się chcę rozpędzić. No chyba że jedzie się ponad 160km/h to na piątym biegu też osiąga się takie obroty.
Co do Pidów to powłączałem wszystkie ERG i nic mi to nie daje.
Apropos pozycji "Distance until DPF ash full" Wymieniałem DPF ok 4000km temu, resetowałem ta pozycję, i jeszcze jakiś miesiąc temu miałem tam liczkę bliską 100000 km. Dziś jest 1785km. Wie ktoś o co w tym biega?