Re: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy
Witam Forumowiczów !!!!
ostatnio zakupiłem radyjko travelpilot FX i wsadziłem w miejsce swojego dawnego seryjnego 6000CD. Mam problem a mianowicie: jeśli radyjko odpalam po przez wciśnięcie klawisza to zaczyna działać i podświetla się i ekran i klawisze, jeśli zaś przekręce kluczyk w stacyjce zeby odpalić auto to podświetlanie klawiszy gaśnie a radio działa nadal i wyświetlacz świeci. Poza tym wszystko dziala idealnie. POMOCY. niewiem czy coś trzeba zmienić we wiążce przewodów z podtrzymaniem czy radio jest uwalone. Wszystkie pozostałe inne funkcje działają bez zarzutu. Ponadto jest lipa z softem 4.1 Mając poprzedni podczas nawigowania oprócz wyświetlanych info byly komunikaty głosowe a po wgraniu nowego softu 4.1 (z adresu zwierzaka - podanego na wcześniejszych stronach) podczas nawigowania nie ma komunikatów głosowych. Wszystkie parametry ustawione są tak jak przy starym sofcie. Poradźcie co robić. Może coś pominąłem. Jak generalnie ustawia się głośność komunikatów nawigowania - trzeba czekać na jakiś komunikat i wtedy gałką lub przy kierownicy podgłaśniać czy macie jakiś inny sposób na to żeby to sprawdzić. Może sie da wywołać jakiś testowy komunikat głosowy i tak ustawić odpowiednią głośność. Boję się że po wgraniu nowego softu komunikaty głosowe zniknęły na amen. Poraźcie coś. Pozdr ;-)
PS. niech ktoś napisze czy jesli winą softu 4.1 jest brak komunikatów głosowych to czy istnieje możliwość teraz wgrania starszego np. 2.0. czy tak sie da
Ostatnio edytowane przez tomiks ; 23-06-2014 o 19:21
|