Cytat:
|
Niestety wątek jest długi, ale znajdziesz w im wszystko. Zaczynałem dokładnie tak jak Ty i przebrnąłem przez wszystkie strony. Efektem tego jest od piątku działający moduł z USB, BTAudio i LineIn oraz nowy soft z usprawnieniami do komunikacji z tel. (w starym sofcie nie było np rozmów wychodzących i przychodzących oraz nie pokazywało nazwy sieci i zasięgu sieci komórkowej).
Najogólniej przerobienie instalacji sprowadza się do podpięcia modułu BT w tor audio jaki używa gniazdo AUX, w module BT to są piny 5 i 6 dla sygnału L i R oraz 23 dla masy (pisze z pamięci, do sprawdzenia). Trzeba dołożyć te piny we wtyku modułu BT, wtyk bardzo łatwo się modyfikuje. Jeśli chcesz używać jeszcze gniazda AUX, to jego sygnały przechodzą teraz przez moduł BT. L i R wchodzi na piny 37 i 38 natomiast masa na 19.
Z racji tego że masz radio SONY mikrofon powinien być bezpośrednio przekrosowany do moduły BT i powinieneś go mieć wpiętego na piny 3 i 4 (to fabryczna instalacja powinna już działać jak należy)
|
No nic, posiedzę przy tym dzisiaj...nie zależy mi na AUX jak będę miał USB
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Powiedz mi tylko jeszcze jedną rzecz. Czy przed zmianami w okablowaniu, mogłeś mimo wszystko połączyć się z modułem?
Tel wykrywa mi nowy moduł, ale jak chcę się połączyć, to nie rozpoznaje kodu 0000 ani 1234. Nie wiem czy może to być właśnie problem podłączenia i po przeróbkach zacznie działać, czy moduł jest rypnięty
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Bump: Swoją drogą mógłby ktoś zrobić tutorial skoro tyle osób o to pyta i już się denerwujecie na pytających
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..