Odp: Instalacja tempomatu w TDCI - opis {mondeo}
Kolego 1olek
1. Mierzyłem i na sucho i zamontowany na pedałe... I działa
2. So aktywacji tempomatu okazało się że nie działa wiec zacząłem kombinować i metodą prób i błędów zwierałem poszczególne styki dodatkowych czujników... W pewnym momencie zwarłem na stałe zielony czujnik (piny w kostce) a czujnik wyjąłem. Podobnie zrobiłem z czerwonym czujnikiem tylko ze w nim zwarłem tylko dodatkowy obwód i wsadziłem stary jednoobwodowy czujnik i ku mojemu zdziwieniu możesz wierzyć lub nie ale bajek nie opowiadam wszystko działało i hamulec i sprzęgło dezaktywowało tempomat... Jedyne co potem zrobiłem to dołożyłem zielony czujnik i okazało się że z nim też działa...
Reasumując wychodzi na to, że wciąż jest cos nie do końca dobrze podłączone bo czerwony czujnik działa na jednym obwodzie tym co był a zielony tez nie koniecznie spełnia swoją funkcję bo czy jest czy go nie ma działa tak samo...
Powiedz mi lepiej jeśli się orientujesz czy jest różnica pomiędzy wiązką czujników angielską a europejską bo jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że może kupiłem wiązke z jakiegoś rozbitego anglika i może któreś kable są pozamieniane...?
Czy jest w ogóle taka możliwość...?
Ostatnio edytowane przez Bodzio00157 ; 26-06-2014 o 11:04
|