Temat: [C-MAX 2003-2007] Terkotanie przy ruszaniu
View Single Post
Stary 26-06-2014, 12:33   #6
aadik
ford::amateur

Model: focus c-max
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Terkotanie przy ruszaniu

Cytat:
Napisał ...Święty... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdź koło pasowe wału korbowego ono też potrafi dawać opisywane dźwięki
Koło pasowe wymieniałem jakiś czas temu, ponieważ miało luzy i terkotało cały czas, ale to był trochę inny dźwięk, a tu ewidentny jest terkot przy ruszaniu i na drugim biegu przez chwilkę, jest to dźwięki przypominający "grzechotanie" jakiegoś ocierającego sie metalu, rozwalającego łożyska:/, zdaję sobie sprawę że dwumasa ma już luzy bo przy tym przebiegu to chyba normalka, ale sprzęgło chodzi płynnie i biegi tez łatwo wchodzą, nie ma żadnych szarpnięć, byłem u kilku mechaników i ich diagnoza jest taka ze może być to wewnętrzny przegub lub dwumasa , ale tez gwarancji mi nie dająGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a nie są to tanie rzeczy wiec bardzo proszę o pomoc jeżeli ktoś miał podobny objaw pozdrawiam i z góry dziękujeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aadik jest offline   Odpowiedź z Cytatem