View Single Post
Stary 27-06-2014, 11:15   #4
focusmk2.5
ford::beginner

Imię: Grzesiek
Model: Ford Focus Silver X
Silnik: 1.6TDCi
Rocznik: 2008
Lightbulb Odp: Instalacja radia Pioneer FH-X700BT - pytania

Cytat:
Napisał bombay1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Czy sterowanie radia przy kierownicy bedzie mi dzialalo po wymianie na radio pioniera ? Czy trzeba cos dodatkowego dokupic do tego ?
Sterowanie przy kierownicy będzie działało tylko wtedy jeśli zaopatrzysz się w dodatkowy adapter. Jeśli czytałeś wątek http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=164217 to są tam informacje na temat, gdzie można taki adapter kupić.

Cytat:
Napisał bombay1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2. Czy znacie jakies sklepy gdzie moge kupic odpowiedni panel(obudowa) do radia zeby wszystko pasowalo po wstawieniu.
Nie polecam paneli z allegro. Są niskiej jakości i niezbyt pasują ani do radia ani do konsoli zarówno pod względem wymiarów jak i kolorystycznym. Jak kupiłem na allegro taką ramkę, to ją bardzo szybko zwróciłem i kupiłem oryginalną w ASO (Ford sprzedaje akcesoria oryginalne od Pioneera).

Cytat:
3. Co jeszcze potrzebuje dokupic do wymiany tego radia do instalacji ?
Oprócz adaptera i ramki do radia musisz zaopatrzyć się w kostkę ISO, która służy do podłączenia radioodbiornika Pioneer do elektroniki Forda.

Cytat:
4. Jezeli ten model Pioniera nie pasuje i ogolnie wg Was jest zly czy moglibyscie mi zaproponowac jakas alternatywe ? Wymagania: aux in, mp3, podobna wielkosc, pokretlo w srodku albo po prawej stronie - mieszkam w irlandii wiec kierownica jest odwrotnie. Jak nie mozna wstawiac linkow to prosze o prywatna wiadomosc.
Ogólnie radyjko wygląda OK.
Jeśli nie zależy Tobie na 2-DIN, to możesz pomyśleć o radioodbiorniku 1-DIN - może z dostępnością ramki będzie lepiej. Jeśli zmienisz wybór marki radioodbiornika to pamiętaj, że adapter sterowania z kierownicy musisz kupić odpowiedni dla danej marki.

Cytat:
5. Jakie glosniki byscie polecali zeby jakosc byla lepsza, nie zalezy mi na glosnosci ale bardziej na jakosci dzwieku.
O głośnikach jest wiele tematów. Poczytaj sobie, a z pewnością znajdziesz coś ciekawego.
focusmk2.5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem