View Single Post
Stary 27-06-2014, 16:33   #156
arni3200
ford::amateur

Imię: Arek
Model: Mondeo Kombi Mk IV
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2009
Thumbs up Odp: Żywotnośc filtru DPF

Kolego "HEKO" piszesz głupoty i tyle. Z twoich wypocin wynika ze jak usunie sie fap-a to inne kłopoty znikną o jakich kłopotach mowa pytam ??? Ktoś mądrzejszy od ciebie (bez urazy ) pracował nad tym aby to wszystko współgrało razem i nie wmawiaj mi że jak usuniesz fapa to auto pracuje na tym samym oprogramowaniu co z fapem bo tak NIE JEST. Ja z doswiadczenia wiem że takie oprogramowania sa zmieniane przez nazwijmy to programistów w domowych garażach lub pożal sie boże nędzne firmy tuningowe. Nie ma oryginalnego oprogramowania do sterownia procesami bez FAP-a dlatego też zdecydowałem o wymianie filtra bo to te same pieniadze co usuniecie . Blędy pogasły same gdy komputer zmierzył cisnienie na wyjsciu i wejsciu czyli nowy zamienny fap jest drożny a skoro działa i nie różni sie niczym od starego to po co przepłacać ??? Rasumując jeżeli założyłbym oryginalny za 4.8 tys czy działał by lepiej otóż nie sądzę aby tak było a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać ? Pozatym cieszę sie że pojawiają sie takie zamienniki bo jest to alternatywa dla pseudo warsztatów usuwających fapy , dpf-y itp bo z doświadczenia wiem że jak coś spiepszą wówczas umywają raczki i zostajesz sam ze swoim problemem. Kolejna sprawa nie każe nikomy wymieniać zasugerowałym jedynie że jest taka alternatywa a nie tak jak ty wciskam ludziom kit że tylko usuniecie jest najlepszym rozwiazaniem , niech kazdy kto potrzebuje pomocy w tym temacie poczyta posty i rozważy która opcja jest dla niego lepsza. ps. na wymieniomy fapie mam już prawie 3 tys km i nic sie nie dzieje
arni3200 jest offline   Odpowiedź z Cytatem