Odp: Posiadacze prawa jazdy kat. B niebawem legalnie pojadą motocyklami do 125ccm
Nie chodzi tutaj o znajomość przepisów bo tutaj zgoda, kierowcy "B" znają je wyśmienicie ale chodzi o to że 50 % osób jeżdżących samochodami nigdy nie jeździło motocyklami a po tym przepisie tacy mogą jeździć.
Gdy ktoś robił prawo jazdy A to miał praktykę pierw plac potem miasto.
Czy chciałby ktoś z was przejechać samochodem oszołoma który pierwszy raz wsiadł na motocykl i stracił na nim równowagę jadąc naprzeciw was??
Niech mi ktoś powie że nie mam racji to nie wiem , chyba jestem jakiś inny ??
Nie chodzi tu o nic innego jak o praktykę. Jazda motorem jest prosta ale uwierzcie , nie każdy umie jeździć nawet rowerem , a mając kat B może siadać na motocykl. Tu jest niebezpieczeństwo.
Godzine temu pod moim blokiem owinął się wokół słupa motocyklista , samochód równiez cały rozwalony...... Albo wariat na ścigaczu albo właśnie ktoś pierwszy raz wsiadł na motocykl.
Wszystko jest ładnie pięknie i dobrze się mówi dopóki tragedia nie dosięgnie nas..... wtedy diametralnie zmienia się u nas tok myślenia.
Jeżeli mi ktoś napisze że nie mam racji z tą praktyką na motorach to przestaje pisać na tym forum z wyjątkiem moich problemów samochodowych
Jakby nie było ścigacz odkurzacz lub inne śmieszne określenie 125 cm3 rozpędzi się nawet do 100 - 130 km/h . To już nie jest zbytnio bezpieczne dla amatorów
Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 27-06-2014 o 18:01
|