Odp: Opis wtyczki C96 front-1 w GEM
Mam prośbę do was a głównie do Pana Tadeusza o pomoc w rozwiązaniu poboru prądu w moim aucie. Opiszę czego się już dowiedziałem i co zrobiłem.
Auto na postoju ciągnie 0,22 A gdy wyłączy się już radio i zegary (ok 40 min czekania). Proces usypiania można przyspieszyć wyciągając bezpiecznik od radia F112 i od zegarów F107 wtedy po zamknięciu auta kluczykiem jest od razu 0.22A i tak już trzyma cały czas. Można tą wartość zbić do 0,15 wyjmując bezpiecznik F104 i to już jest min jakie osiągam wyjmując bezpieczniki. W aucie dokładałem nagrzewnice ptc, maty grzewcze i tempomat. Teraz wszystko odłączyłem co i tak nie zmniejszyło poboru. (podłączone rzeczy działały bez zarzutu).
Jak pisałem miałem jakiś tydzień temu regenerowany alternator i wtedy zaczęły się kłopoty aby wykluczyć zwarcie na altku odpiąłem masę i kostkę zasilającą jednak pobór bez zmian.
W dalszej kolejności gdy wyjąłem wszystkie bezpieczniki pobór utrzymywał się na poziomie 0,15 A jednak gdy odpiąłem kostki C103 i C99 FLOR-2 pobór spadł do 0,08 A. Wyjmowanie bezpieczników i przekaźników w skrzynce przy silniku tez nie zmniejsza poboru. Moje podejrzenie to albo w GEMIE mam jakiegoś złodziejaszka prądu albo już sam nie wiem i rozkładam ręce.
Jakiś czas temu miałem malowaną klape z tyłu i błotniki ze względu na odpryski lakieru i wchodzącą rudą. Może lakiernik cos majstrował przy zamku który jest wmontowany w blendę i ten zamek powoduje zwarcie.
W samochodzie wyjąłem wszystkie żarówki ze schowka i lampki podsufitki.
Bardzo proszę o pomoc
Bump: Dokładałem w tamte wakacje przełącznik z funkcja AUTO jednak nie sądze by to miało związek gdyż przez ponad pół roku było wszystko cacy. Dodam jeszcze że w komputerze nie ma żadnych błędów
Ostatnio edytowane przez Harisonl ; 28-06-2014 o 12:11
|