Niestety kolejny Focus z podobnym problemem. Takie krokowe redukowanie upływu prądu niestety nie daje jasnej odpowiedzi. A próbowałeś całkowicie odpiąc GEM-a? No tak, przecież wypięte było C96. Najprościej podłożyc drugiego, dałbym Ci nawet swój stary GEM, ale to biedak, seria BE
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może faktycznie czepic się złączek C95 i C96, obsługują tylko komorę silnika. Niestety odpięcie ich nic nie da, bo mnóstwo sygnałów powraca do komory silnika, przechodząc przez GEM. Przyszedł mi na myśl też silnik wycieraczek, ostatnio na forum smażył się przekaźnik w GEM-ie od wycieraczek koledze jadek_24. Schematy, przynajmniej te co mam, biednie się czyta. Ta sama wtyczka występuje na wielu stronach, ponieważ wszystko rozbite jest na sekcje. Jedynie na początku można coś rozkminic na schemacie blokowym jak idą linie. Bezpiecznik F104 to funkcja oszczędzania energii akumulatora i oświetlenie wnętrza. Mało prawdopodobne, ale nasunęło mi się pytanie, czy umierający altek potrafi uwalic GEM-a? Może elektryk coś nabroił? Co w Twoim wypadku miałoby jakiś sens. Powodzenia w poszukiwaniach i życzę rozwiązania problemu, badyl64 też by się z tego ucieszył.