View Single Post
Stary 29-06-2014, 23:55   #1383
pavlos
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przelewowa

Cytat:
Napisał Boblo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszystkie te regeneracje to ch.., d.., i kamieni kupa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oni wymieniają tylko to co jest zepsute,.. nazwijmy więc to "naprawą".
Dokładnie tak należy na to patrzeć.

Mam dalszą część zagwozdki samochodowej.

Pompa jak pisałem - zregenerowana, czyli naprawiona.
Zaworki we wszystkich wtryskach wymienione.
Wtryskiwacze dobrze skręcone, wyczyszczone. Podkładki założyłem te same, ale wybrałem te w najlepszym stanie - miałem kilka w zapasie z poprzednich wymian Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeden z wyjetych wtrysków przed wymianą zaworka był suchy.
Auto jak rozgrzeje się nie kopci i idealnie pracuje na jałowym biegu. Brak problemu sprężynki przy obciązeniu silnika.

Problem:
przy odpalaniu zaskakuje od razu i od razu gaśnie, po odpaleniu kopci na niebiesko, przy przyspieszaniu - nawet na rozgrzanym silniku - lekko poszarpuje i wpada w wibracje (wrażenie jakby kulał na jeden gar)

Czym może to być spowodowane ? Czy może jednak wymienić podkładki na nowe - czy to ma takie znaczenie, jeśli nie mają widocznych śladów zużycia?

Bump:
Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tam gdzie ja robiłem pompę, to za 2.400 zł ...
Myślę, że dużo zależy od wielkości aglomeracji, w której mieszkamy. Warszawka - wiadomo - będzie drożej.

Ostatnio edytowane przez pavlos ; 29-06-2014 o 23:58
pavlos jest offline   Odpowiedź z Cytatem