Odp: Montaż halogenów
A powiedzcie jak ma się przełącznik z funkcją AUTO, ten po lewej, to czy na 0 zapalają się z automatu światła mijania (z pozycyjnymi), czy po prostu nic się nie zapala? Jak to wygląda?
2 pytanie, jak demontuje się zaślepki na zderzakach, pod halogeny? One są na jakieś zaciski? Trzeba gdzieś podważyć? Ktoś może mi bliżej sprecyzować jak się je demontuje.
Również miło by było jak by ktoś powiedział jak, bez szkód dla przełącznika go zdemontować?
No i ostatnie pytanie, jakie halogeny wybrać? Mniemam iż dobrze by było z oryginalnymi wtyczkami pod halogeny.
Bump: Aha i jeszcze jedno pytanie, halogeny, czy światła do jazdy dziennej (Ledy). Zastanawiam się czy nie lepiej jednak w Ledy zainwestować, aby trochę odciążyć aku. Ale z drugiej strony bez czujnika zmierzchu, to trochę się te Ledy mijają z celem. Bo trzeba by było pamiętać o ich załączaniu. Na domiar złego nie mam wiązki w podsufitce do montażu czujnika zmierzchu/deszczu. Więc generalnie jedno jest od drugiego uzależnione.
A przełącznik bym brał tak czy siak AUTO, na zaś jak by się montowało w przyszłości czujnik zmierzchu. A skoro działa tak jak pisze arielzet, czyli światła skandynawskie. To można kupić przełącznik i jeździć na AUTO cały czas. Nawet bez montażu halogenów. Tylko jak wyżej wspomniałem, czy na 0 jest zupełnie ciemno?
|