Odp: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
@damien_max - fakt, poprawka chodziło mi o omomierz,
ok - po długim wczorajszym siedzeniu nad tym autem, to co udało mi się ustalić,
po pierwsze sprawdzałem kable z kostką z gemem, i tak w kierownicy są od dwóch kabli (biały i czarny z zielonym paskiem) dwa piny - drugi od lewej i środkowy, kabel biały ma połączenie, ale kabel czarny z zielonym paskiem już nie - pytanie czy to napewno jest ten kabel. najgorsze jest to że podłączając omomierz na tym pinie w kolumnie kierownicy szukałem jakiegokolwiek pinu z tyłu tej kolumny ze strony tych przełączników i nie mam żadnego połączenia, więc możliwe że uwaloną mam całą tą plastikową kolumne przy kierownicy z przełącznikami wycieraczek migaczy etc.
jak narazie dla mnie wyjścia są dwa, albo kupić sobie działającą kolumnę przełączników na allegro do niego albo po prostu podlugować i wyciągnąć gdzieś zwykły kabel z kolumny ze środka i pociągnąć do GEM'a,
poza tym co do przełączników - podłączając pod te dwa styki omomierz mam normalnie brak kontaktu, dopiero naciskając jakikolwiek przycisk - wszystkie oprócz 'ON' mam rezystancję 2105 - 2106, więc chyba przełączniki mam sprawne.
pytanie tylko o ten kabel czerny z zielonym paskiem czy to aby napewno ten kabel ? jak coś to podłączę sobie z kierownicy kabel i podepnę pod ten styk i tyle.
co do GEM'a to zamówiłem na allegro 4m5t-14a073-CF mam nadzieję że tempomat będzie na nim działał
|