Odp: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
witam,
panowie, co do lakoniczności może rzeczywiście moje posty na to wskazywały,
co do idei całego problemu jest on rzeczywiscie banalny tak jak było opisane wcześniej,
a co do faktów, rozebrałem po raz kolejny spód swojej kierownicy i hmm do zwijaka od dołu dochodzi 6 kabli nie 4 tak więc wygląda na to, że instalację tempomatu mam podłączoną,
zobaczcie fotkę, ps. wybaczcie fatalną jakość zdjęcia mam badziewny telefon,
dlatego też w moich poprzednich postach napisałem, że dziwi mnie, że po podłączeniu omomierza do niebieskiej wtyczki w GEMie na kablach białym i czarnozielonym nie ma połączenia,
mało tego sprawdziłem połączenie omomierzem na kierownicy jednego styku tempomatu i jest połączenie z białym na gemie, a jak sprawdzam połączenie drugiego styku to na wtyczce gema oczekiwałem że będę miał połączenie czarnozielonego, więc zastanawiam się czy to możliwe że ten kabel jest przerwany.
poza tym dziwił mnie fakt, że kable które są pod kierownicą czyli biały i brązowy są na wtyczce białym i czarnozielonym na gemie, powinny być na tej odległości od kierownicy do gema takie same, czyli jak mam pod kierownicą biały i brązowy to we wtyczce gema tak samo biały i brązowy. o to mi chodziło,
rozumiem, że jeśli chodzi o przeciągnięcie swojej instalacji do kierownicy chociaz nie wiem czy jest sens, skoro mam 6 kabli na kostce do zwijaka zatem powinienem miec ok - to rozumiem ze biały od kierownicy idzie do białego na gemie a brązowy pod kierownicą do czarno-zielonego na gamie tak ?
@Dj_Leo - racja, dzięki za wyrozumiałość , rozumiem że pod kierownicą podłączam się po prostu pod ten brązowy i biały i brązowy idzie pod 10 pin w GEM biały pod 18 i po zabawie... i teraz tylko czekac na gema z allegro i mam nadzieje ze wreszcie pojdzie.
Ostatnio edytowane przez dominlodz ; 01-07-2014 o 20:56
|