Cytat:
|
Może masz uszkodzoną kostkę albo jakiś kabelek idący do zaworu się przetar? Chyba że przy wgrywaniu wirusa coś z egrem też namieszali
|
Kable te które są na wierzchu są ok, przy kostce i kilkadziesiąt cm do wiązki też. Myślałem o tym, ale musiał bym popruć całą wiązkę i po kolei sprawdzać. Biorę to pod uwagę, ale jako ostateczność.
Bump:
Cytat:
|
nie zrobisz adaptacji zaworu, bez usuniecia tego błędu, a po kodzie wychodzi, że jest związany z zaworem EGR
P1335 possible causes:
- Faulty EGR Valve
- EGR Valve harness is open or shorted
- EGR Valve circuit poor electrical connection
Mariusz
|
Wiem, błąd daje się skasować bez problemu, przez 2 tygodnie robiłem to nawet telefonem po każdym uruchomieniu samochodu. Procedurę kalibracji przechodzi całą, komputer mówi, że zawór jest skalibrowany, ale po ponownym przekręceniu stacyjki sytuacja się powtarza.
Bump:
Cytat:
|
Może masz uszkodzoną kostkę albo jakiś kabelek idący do zaworu się przetar? Chyba że przy wgrywaniu wirusa coś z egrem też namieszali
|
Wirus był 3 miesiące wcześniej, ale faktycznie problemy zaczęły mniej więcej się w tym samym czasie. Przy delikatnej jeździe zaczął podszarpywać pomiędzy 2200, a 2500 obrotów, po kilku tygodniach zaczął mocno kopcić na czarno i spalanie wzrosło o około 2l.
Ale byłem na poprawce wirusa i wszystko wróciło do normy. Miesiąc później zaczęło się z egr.
Teraz nie ma żadnych negatywnych objawów, nie kopci, jeździ dobrze, pali w normie, czyli ok. 8l. przyspieszenie jest ok.