Koleżanki i koledzy.
Może komuś się przyda i zaoszczędzi mu czas i pieniądze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zanim sobie wszystko powymieniacie za 100.000 złotych to podnieście maskę i sprawdźcie czy nie słychać "syczenia" obok bloku silnika. Tak było u mnie(Mk1 1.4 benzyna Zetec) - pęknięta była tzw. "odma" (gumowa rurka długości ok 15cm z trójnikiem umieszczona z przodu silnika pod innymi przewodami ale widoczna). Wymieniłem na używaną ze szrotu za 30zł
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wyczyściłem ją benzynką ekstrakcyjną, założyłem w miejsce starej i auto wróciło do życia. Skończyło się falowanie obrotów, gaśnięcie silnika i nagłe wycia silnika. Czas operacji 20 minut. Zaczynajcie od najmniejszych i najtańszych rzeczy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i oszczędzajcie własne pieniądze.
Później wymieniłem jeszcze świece zapłonowe i filtr powietrza ale to już nie miało większego wpływu - po prostu był już odpowiedni czas na to.
Pozdrawiam dociekliwych
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.