No właśnie, backdel, człowieku, koniecznie wrzucaj dalej na forum, na pewno teraz i po latach rzesze userów będą Twojego nick'a wychwalać!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak na poważnie - zaglądam do tego wątku bo za rok czeka mnie samodzielna wymiana paska rozrządu i "okolic" w moim ti-vct (co prawda mondeo), a za 2 lata - to samo w focusie.
Inny silnik niż twój, więc się nie odzywam, bo i nic mądrego nie mam do powiedzenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ALE, gdybym miał ten sam silnik, na pewno całe to info byłoby bardzo przydatne.
W życiu swojego salonowego samochodu nie wstawię na taki zabieg do serwisu (szczególnie z moimi silnikami - tam to dopiero wymiana rozrządu wydaje się skomplikowana), bo wiem co potrafią - a zaufanego mechanika niestety nie mam. A nie po to tyle kasy na samochody wykładałem w salonie, żeby jakiś partacz mi rozp..... silnik, zanim blacha nawet zacznie rdzewieć...
Swoją drogą - czy to możliwe, że istnieje kraj, w którym w serwisach samochodowych psują samochody (poza najprostszymi zabiegami typu wymiana oleju/filtra), budowlańcom trzeba patrzeć na ręce i pilnować (i nauczyć się ich fachu, przynajmniej w teorii), bo inaczej np. przez 10 lat tynk na ścianie działowej będzie pękał z powodu braku dylatacji do stropu, politycy za nasze pieniądze tworzą prawo, które często jest sprzeczne z konstytucją?
Taka dygresja filozoficzna, pytanie retoryczne...