View Single Post
Stary 04-07-2014, 09:48   #81
fokaeco
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: focus mk3
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Ecoboost 1,6 150KM awaria (awarie) silnika

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
skoro jest tam jeszcze wstepna pompka zasilajaca-no to faktycznie masz teraz jeszcze filtr+ ta pompke do sprawdzenia-ale dobrze ci radze zacznij od filtra i od sprawdzenia napiecia podczas rozruchu silnika bo pisales cos o tym ze jakas kontrolka ci sie zapala przy rozruchu od czegos innego co swiadczy o niskim napieciu a przez to moze pompka nie dawac rady.
No problem w tym, że filtra paliwa wg katalogu częsci forda i numeru VIN nie ma :-), a co do tematu kontrolki to o coś innego chodziło. Jeżeli rozrusznik długo kręci to ASS automatycznie ustawia się na off i nie daje się włączyć - to logiczne bo chyba nikt nie chciałby długo odpalać silnika na światłach - ale to dla mnie nie ma znaczenia bo ASS przeważnie jest u mnie recznie na off ustawiany a wogóle to mam ochote go wyłączyć na stałe w kompie bo jakoś tak zawsze uważałem ze turbina powinna stygnąć w ruchu a ni jak sie to nie ma do ASS :-). Ponieważ problem występuje sporadycznie, to po kilku uruchomieniach ASS sam ponownie sie aktywuje i pozwala się sterować z przycisku. Ale tak jeszcze żeby nie było niedomówień to takie zachowanie ASS jest skutkiem tego błedu a nie jego przyczyną wiec wyjaśniełem temat ale nie ma sensu go tu ciągnać dalej. Napięcie na aku luzem jest ok12,6V po załączeniu ładowania do 14,5 wiec to jest ok. Poza tym rozrusznik kręci normalnie więc temat aku też zamykam.
Szukamy dalej albo czekamy aż coś definitywnie odmówi współpracy- wtedy nie problem znaleźć
fokaeco jest offline   Odpowiedź z Cytatem