Temat: [Focus 2004-2008] Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
View Single Post
Stary 04-07-2014, 12:08   #665
dominlodz
ford::average

Imię: Dominik
Model: Ford Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 Duratec 115PS
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?

mayak

po pierwsze nie obrażaj innych, bo nie taki jest cel tego forum. celem tego forum jest pomaganie sobie a nie rzucanie w innych obelgami.

po drugie kolega wojciech ma inny problem.
i teraz: kierownica 4ramienna to tylko jeden typ do focusa, nie ma znaczenia czy focus2 czy focus2lift. to jest dokładnie to samo, tak więc jeśli masz 4 ramienną kierownicę w ff2 możesz śmiało kupować i musi pasować, nie ma różnych typów 4ramiennych kierownic w focusach. jest tylko jeden.

co do programowania elm'em nie wypowiadam się, jak narazie umówiłem się do gościa z ASO z Inowrocławia, bo u mnie z gemem był problem i człowiekowi na miejscu nie udało się go ustawić, a facet z ASO sam mi powiedział że trzeba mieć do tego specjalnego IDS'a i oprogramowanie, zwykły pierwszy lepszy warsztat jego zdaniem z elm'em nie ma co do oprogramowania takiej możliwości żeby to zmienić. tak samo jak twierdził nie jest powiedziane że GEM będzie obsługiwał tempomat(są różne wersje GEM'ów - jedne mają obsługę tempomatów inne nie). no ale zobaczymy podjadę do ASO w pn i zobaczymy czy się uda czy nie.

@mayak - no to niezle jak już po 12-ej jesteś po spożyciu ;]
dominlodz jest offline   Odpowiedź z Cytatem