Temat: [Focus 2004-2008] Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
View Single Post
Stary 04-07-2014, 14:20   #672
dominlodz
ford::average

Imię: Dominik
Model: Ford Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 Duratec 115PS
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?

Cytat:
Napisał spioch84 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Usługa aktywacji tempomatu miała kosztować 166 zł. ale podczas inspekcji wyszło że mam bardzo niski poziom płynu chłodniczego, i jest w nie najlepszej jakości więc z dorzucono do faktury 1litr koncentratu płynu, razem z rabatem który mi dano zostawiłem u nich 173,46 zł. Cena nie wygórowana na to co robili z autem...
@spioch chętnie bym wziął namiar od Ciebie do tego Pana,
bo widzisz dzisiaj dzwoniłem do ASO do Inorocławia i jak zapytałem ile taka usługa będzie kosztować to Pan mi powiedział od 500zł w górę
jak już powiedziałem, że słyszałem że niektórzy to robili za koło 200 zł to Pan stwierdził że takiej sytuacji nigdy nie było jakoby ktoś robił gema za 200zł w ASO i że inżynier będzie siedział przy tym ponad 3 godziny i to bardzo ciężka praca.

Bump: @mayak już nie roztrząsajmy tematu, poczułem się tylko trochę urażony i tyle,
a że się nie znam to też prawda. pisząć o ff i c-maxie, mogę powołać się na wiele aukcji chociażby w allegro w których sprzedawali kierownice 4ramienne i było napisane: "pasuje do focus i cmax", nawet jak rozmawiałem z facetem z allegro i pytalem sie do czego pasuje to powiedział "tak tak pasuje co c-max'ów focusów i przed i poliftowych"

tak więc wyszedłem z prostego założenia że jesli to człowiek sprzedaje to pasuje. sam nie mam c-maxa więc praktycznie nie mam możliwości zrobić takiego eksperymentu.

a z tym tempomatem to kolega wyżej miał świętą rację, mi tylko facet naściemniał w ASO i pomyślałem sobie że może rzeczywiście potrzebny jest pożądny IDS i to oryginalny do którego pierwszy lepszy warsztat nie ma dostępu...

ale jak zadzwoniłem i jeszcze się zapytałem o cenę conajmniej 500 zł to mi przysłowiowa kopara opadła.

reasumując ja tylko chcę żeby u mnie zadziałał tempomat. skoro dwóch ludzi nie potrafiło sobie z tym poradzić muszę takiego znaleźć który umie. skoro twierdzisz, że kaźdy GEM supportuje tempomat, może znasz namiar na kogoś kto mi to zrobi ale za rozsądne pieniążki nie conajmniej 500 zł, bo za 500 to ja kupie sobie 2 inne gemy z włączonym tempomatem.

PS. nie wiem skąd kolega wyżej którego zacytowałem zrobił to za 160 zł, jak ma namiar na tego człowieka to ja chętnie przyjadę i zrobię.
dominlodz jest offline   Odpowiedź z Cytatem