Witam. W marcu tego roku kupiłem oryginalne pióra wycieraczek do samochodu Mondeo Mk3. Po niespełna 3 miesiącach użytkowania wycieraczki zaczęły zostawiać paski niezebranej wody na szybie. Założyłem stare, co najmniej 1,5 roczne wycieraczki z którymi auto przybyło z Niemiec. Pasków wody brak. Postanowiłem zareklamować produkt, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Przy tej okazji dowiedziałem się, że reklamując oryginalne części nie wystarczy odesłanie wadliwego produktu. Na zgłoszeniu reklamacji trzeba mieć przybitą pieczęć warsztatu wykonującego naprawę (oraz paragon). Bez tego reklamacja nie będzie uwzględniona. Czy ktoś się orientuje czy to normalna procedura, czy tylko wymysł jednego z internetowych sklepów oferujących oryginalne części do Forda? Dostałem informację, że przy reklamacji np. krzywych tarcz hamulcowych trzeba jechać do serwisu ASO w celu sprawdzenia innych elementów zawieszenia, czy aby one nie są odpowiedzialne za bicie. Z mojego punktu widzenia jest to niedorzeczne.
Z chęcią poczytam opiniie, a może przy okazji ktoś napisze, czy pióra wycieraczek opłaca się reklamować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.