Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???
Mam takie samo zdanie o manualnej klimie - nie ma się co zepsuć, prosta budowa. A automatyczna - padnie serwomechanizm zmiany temp czy kierunku wydmuchu, czujnik nasłonecznienia itd itd i jest problem. A w obecnym osobowym mam automatyczną i tak często ustawiam pewne rzeczy manualnie...
Co do ksenonów - plus super światło i trwałość (o ile nie mowa o ksenonach ekologicznych czyli 25W ktore dają ok. 2000lumenów, h7 daje 1500 a 35W ksenony np. D1S 3500lumenów - do tego te 25W kosztują ok 800pln sztuka palnika a d1s ok 250pln. Do tego te 25w nie muszą miec spryskiwaczy reflektrów).
Minus bo każde uszkodzenie reflektora = duzy wydatek. A jak są to skrętne reflektory to już w ogóle. Uszkodzenie na budowie i klapa. 4000pln nie moje. System samopoziomowania tez może się uszkodzić.
A na h7 są proste. Tanie. A gdy jest dobry dostęp, spalona żarówka to nie problem. W poł. ze światłami dziennymi żywotność się zwiększa. A i odbłyśniki nie wypalają się.
R1234yf to tragedia - dobrze że o tym piszecie. W moim fordzie wchodzi 1KG r134. Ile bedzie kosztowac napełnienie 1kg r1234yf - 2000pln??? no chyba tak skoro w osobowych wchodzi 500g i kosztuje wlasnie ok 1000pln.
Jak jest w nowym ducato? tez r1234yf?
|