View Single Post
Stary 05-07-2014, 12:45   #1
actchris
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
Domyślnie Zakup Mondeo MK4 2.0 TDCi czego się obawiać

Witam.

Zastanawiam się warto kupić: Mondeo 2007-, 2.0L Duratorq-TDCi (143PS) - DW

Numer VIN: WF0EXXGBBE9M56501
Data produkcji: 05.03.2009
http://otomoto.pl/C33721953.html

Data produkcji i rejestracji 2009 rok, auto z polskiego salonu jak to często u nas jeździło jako firmowe i jest po leasingu.
Stan obecny licznika to 182 tyś (mam wydruk z historii serwisowej), wymieniany EGR (05.2013 przy stanie 144 tyś), tarcze przód wymiana przy 148 tyś, tarcze tył wymiana przy 106 tyś, klocki tył czyszczenie 169 tyś 5mm, wymiana osłon przewodów paliwowych 12.2014, reszta serwisów to raczej kosmetyka. Auto miało drobne uszkodzenia parkingowe, obcierki, uderzenie tyłem w słup (wszystko zrobione i mam do tego zdjęcia przed robotą)

Co mnie czeka po zakupie jeśli chodzi o wymiany ?? moje przebiegi to max 15 tyś rocznie, w 90% miasto ale mało korków bo większość na obrzeżach (trasa Warszawa Dolny Mokotów <> Piaseczno <> Ursus po obwodnicy). Z czego co wiem to przy 200 tyś muszę zmienić rozrząd, pewnie kocki zaraz jeśli nie już do wymiany, amortyzatory o ile pamiętam są zdrowe (dostępny raport SGS ale nie wiem na ile można mu ufać). Do auta mam zamiar dokupić pakiet gwarancyjny na 12 miesięcy obejmujący uszkodzenia mechaniczne typu silnik, turbina, sprzęgło itp. muszę się wczytać dokładnie)

Warto się pchać w to auto czy raczej szukać czegoś innego ? interesuje mnie tylko auto z PL nie chcę z importu (wiem są tanie i dobrze wyposażone ale nie). Auto potrzebne mi raczej jak najszybciej więc nie mam czasu szukać 2-3 miesiące i czekać na okazję, do tego musi być na terenie Warszawy i okolić bo nie ma czasu jeździć po Polsce. Co do ceny za auto to raczej na styku ile mogę dać za auto, ten 1000 mogę jeszcze dołożyć ale wolał bym nie.

Ostatnio edytowane przez actchris ; 05-07-2014 o 13:00
actchris jest offline   Odpowiedź z Cytatem