Temat: [Mondeo 2007-2014] Cieknąca klimatyzacja na nogi pasażera
View Single Post
Stary 06-07-2014, 15:25   #38
yakuza1987
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Cieknąca klimatyzacja na nogi pasażera

Panowie mam taki sam problemik tylko i objaw taki sam tylko mam 2 pytania : czy po wyjeciu tego wężyka odprowadzajacego skroplony ( czarny krótki karbowany) da się udroznic odpływ Klimy , a drugie to : po zdjęciu osłon po prawej stronie od strony pasażera mam gumowy wąż do czego on służy i jak powinien być umocowany. Mój jest wyprowadzony w próg. Z gory dziękuje za pomoc

Bump:
Cytat:
Napisał Kalan84 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledzy, u mnie sytuacja wyglądała następująco: po kilkugodzinnej jeździe z włączoną klimatyzacją tylni dywanik za pasażerem był zupełnie mokry. Po zdemontowaniu bocznej, prawej dolnej osłony tunelu środkowego okazało się, że zarówno przedni dywanik pasażera jest również mokry.

Nie uszczelniałem żadnych klapek opisywanych w poście, ponieważ od razu było widać, że wyciek pochodzi z innego miejsca. Na szczęście udało mi się szybko go zlokalizować.

W moim przypadku woda nie kapała ale ciekła ciurkiem z czarnego, falistego wężyka odpowiedzialnego za odprowadzanie skroplin na zewnątrz pojazdu (patrz zdjęcia), a dokładnie z górnego połączenia. Jest tam po prostu zwykły oring i nic więcej. Najlepiej uszczelnić połączenie silikonem wcześniej wszystko odtłuszczając np. rozpuszczalnikiem, u mnie po takim zabiegu od ponad roku (odpukać) jest sucho w kabinie...

Na koniec pozostaje wszystko dokładnie powycierać, wysuszyć i poskładać ;-) panowie mam taki sam problemik tylko i objaw taki sam tylko mam 2 pytania : czy po wyjęciu tego wężyka da się udroznic odpływ Klimy , a drugie to : po zdjęciu osłon po prawej stronie od strony pasażera mam gumowy wąż do czego on służy i jak powinien być umocowany. Mój jest wyprowadzony w próg. Z gory dziękuje za pomoc

Możliwe, że opis mojej sytuacji komuś pomoże.

Pozdrawiam,
Rafał
yakuza1987 jest offline   Odpowiedź z Cytatem