Temat: [Kuga 2013-2020] Ile palą wam autka ?
View Single Post
Stary 07-07-2014, 15:41   #136
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Ile pali kuga?

ssaramis - nie bronię Forda, ale porównywanie Kugi do Dustera jest dosyć sporą przesadą...

I to nie my nie potrafimy bronić Kugę, tylko twoje argumenty stoją na glinianych nogach.

Kuga nie jest o nic lepsza lub gorsza niż konkurencja. A nawet samochody premium, takie jak BMW X1, które zostało nie tak dawno okrzyknięte najgorszym samochodem, który kiedy BMW wyprodukowało choć stoi na płycie podłogowej z fantastycznego BMW 3er E90, nie są o nic lepsze.

Twoje porównywanie 5er z jej dmuchanymi fotelami jest coraz bardziej śmieszne. 5er to auto zupełnie innej klasy, tak jak Ford nie jest dla BMW bezpośrednią konkurencją. Jeżeli tego nie łapiesz, to bardzo mi przykro. Ford produkuje samochody w takzwanym mainstreamie. Takimi markami są Volkswagen (Skoda, Seat), Toyota, Mazda, duo H/K, Fiat, Renault, Peugeot itp. Poprostu auta za rozsądne pieniądze. Dacia jest typowo marką budżetową maksymum - za minimum pieniędzy. Czyli niżej niż te wymienione wyżej. Taką marką będzie też Datsun od Nissana. Niektóre mainstream marki mają w swojej gamie auta które konkurują Dacii - Fluence, 301, Elysse itp. Natomiast BMW to marka premium - konkurencja dla Audi, Mercedesa, Infiniti czy Lexusa. Auta premium oferują zupełnie inny rodzaj wyposażenia niezależnie od modelu - naprzykład BMW 1er można kupić z silnikiem 3.0 R6T, takiego Golfa czy Focusa nie kupisz. Mondeo konczy się na 2.0 240KM, natomiast najmocniejsza 3er ma ponad 400KM...

Kumasz czaczę? Porównujesz ciągle jabłka z gruszkami i jeszcze probujesz nam wmówić, że to mi nie potrafimy obronić Kugi przed konkurencją. To jest taka bzdura, jak bym miał kogoś przekonywać o tym, że ziemniaka jest lepszy schabowy...

PS: Ford nie jest "moją" marką. Miałem samochody innych marek i nic nie stoi na przeskodzie bym następnym razem nie kupił koreańczyka o ile będzie za moje pieniądze oferował najlepszą jakość.

Ostatnio edytowane przez Atlis ; 07-07-2014 o 15:44
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem