Temat: [Kuga 2013-2020] Ile palą wam autka ?
View Single Post
Stary 07-07-2014, 18:10   #137
ssaramis
ford::beginner

Imię: aramis
Model: Kuga
Silnik: 2.0L Diesel
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Ile pali kuga?

Atlis- przeczytaj jeszcze raz chlopie co napisalem i pokaz mi porownanie Kugi z BMW. Napisalem czym jezdze nie dla tego zeby porownac dwa auta, tylko dla tego ze w BMW sa takie technologie ktore daja mi radosc z jazdy. A to nie jest porownanie tylko wytlumaczenie dla czego kupilem takie a nie inne auto.Nie kierowalem sie ani marka choc nie kryje ze od lat jezdze BMW, ani tez znaczkiem na masce. Kierowalem sie wlasciwosciami jezdnymi i wygoda!!! Jesli Skoda,Ford czy Dacia beda robili takie same auta jak BMW to chetnie sie do nich przesiade bo mi na zadnym znaczku na masce nie zalezy. Wcale tez nie twierdze ze np BMW 3 jest lepsze od Focusa. Jest bardziej zaawansowane technologicznie ale Focus za to jest tani. Focus to auto ktore ma byc ekonomiczne i dostepne dla wiekszosci potencjalnych nabywcow. Ze wzgledu na jego charakterystyke jest autem bardzo poprawnym za to Kuga uwazam ze juz nie!!!!. Pisalem juz dla czego ale przypomne. Kuga to nic innego jak wyzej stojacy na kolach Focus a do tego rozbudowany do gory. Zeby takie cos mialo sens ze wzgledu na wyzszy srodek ciezkosci, mase, przeswit powinno byc zaopatrzone w lepszy silnik i systemy zawieszenia i przechylowe albo oferowac duzo wiecej przestrzeni w srodku czyniac go bardziej praktycznym. Wowczas Kuga, Sportage, ix35, tiguan i wszystko Kugo pochodne cos by roznilo na plus. No a przeciez powinno roznic na plus skoro jest duzo drozsze. A tak roznia sie tyle ze siedzisz wysoko na kiblu, silnik ze wzgledu na swoja mase nie daje zadnej radosci z jazdy i sluzy tylko do przetoczenia sie po flaszke i z powrotem a do tego ma najtansze zawieszenie ktore prawa fizyki pieknie obnazaja. Focus-tak, mondeo rowniez tak, C-max-tak, ford ka-tak. To auta ktore maja albo byc tanie, albo w miare komfortowe albo jak C-max pojemne i sie z zalozen wywiazuja. Kuga wielkie NIE, droga, poza asfalt sie nie nadaje a z reszta nikt go w tym celu nie kupuje, przestrzen w srodku ta sama co w Fokusie tyle ze pali wiecej a do tego ma gorsza trakcje. I niech ktos mi powie ze Kuge dla szpanu czy durnej mody sie nie kupuje. Maja baba jest najlepszym tego przykladem. Psiapsiolka z pracy Kuge ma, jej sie spodobalo wiec tez chce byc modna i Suvem jezdzic. No ale skoro kogos na to stac.....Widzisz Atlis, jak wiesz wiekszosc producentow stosuje super tricki reklamowe a naiwni ludzie sie podniecaja. Np system automatycznego wlaczania i wylaczania auta podczas zatrzymania. Ze wzgledu na coraz wieksze normy spalin producenci montuja takiego konia trojanskiego w samochodzie za ktorego trzeba niezle zaplacic, wmawiaja idiotyzmy ile to silnik mniej paliwa spali. Brawo, nic tylko montowac i cieszyc sie ze cos takiego ktos ma. To jak bardzo szkodzi taki system zarowno silnikowi czy turbinie tego juz nikt nie mowi. Kolejny system to automatyczne rozpoznawanie znakow drogowych. No nie.....to juz tacy jestesmy zacofani ze sami ich rozpoznawac nie mozemy? To kierowca ma patrzyc na to co sie dzieje na drodze i jej otoczeniu a nie samochod!!!! Dla tego jak mi w salonie BMW zaproponowali taka opcje to powiedzialem ze moj iloraz ineligencji jest wiekszy od malpy i sam sobie znaki rozpoznam co tez jest zakichanym obowiazkiem kazdego kierowcy!!!! Takich super atrakcji jest oczywiscie wiecej ale nie bede sie nad nimi skupial. Chodzi o to abysmy mieli oczy otwarte i nie dali sobie wcisnac cos co jest zbedne albo wrecz szkodliwe bo ja chce byc eko lub podazyc za moda. Przeczytajcie sobie jak i o ile bardziej krowy szkodza srodowisku. No ale o tym nikt nie mowi bo przeciez fajnie steka miec na talerzu. A na koniec....sprawdzilem przed chwila ile ludzi przeglada Kuge-4 Focusa-82. Jak widac sa ludzie ktorzy mysla podobnie i nie kieruja sie tylko durna moda. Oni wiedza ze jesli sie chce cos lepszego to trzeba uderzyc w premium a nie w Kuge. Nie wierzycie....to prosze isc i napisac w temacie focusa ze kupiliscie kuge co by w gory pojechac raz do roku. Oj to dopiero bedzie polewka
ssaramis jest offline   Odpowiedź z Cytatem