View Single Post
Stary 08-07-2014, 08:00   #114
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Ecoboost 1,6 150KM awaria (awarie) silnika

Cytat:
Napisał u08mlap Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak sama jakość i "padło" jak kiedyś też się psuły i psuć będą każdy tylko jeden mniej a drugi bardziej
silnik silnikiem nie twierdzę że twój seicento z silnikiem 1.1 fire nie ma tyle tylko powiedz co w nim już wymieniłeś i co się zepsuło w silniku do tej pory. i co jeszcze masz oryginalne amory , tarcze klocki wahacze itd.
ma takie samo zdanie jak kolega Atlis ''za 15 lat to ja będę jeżdzić 4. lub 5 , o natomiast z moim Focusem zrobi 4. lub 5. właściciel mnie guano obchodzi. ''
ale co my porównujemy ? trwałość silnika czy to, czy po przebiegu pół melona amory wymieniane były ? a były i to ze 3 razy, ale silnik nic. 2x alternator. ale co to ma do rzeczy ? jak te części są w cenie gumy do żucia.

zobaczymy, czy 1.0 wysilone albo 0.9 jak już słyszę dożyje 200 tys, bo o przebiegu półbańkowym mogą zapomnieć. a jeśli ktoś kupuje auta tylko nowe - może jeździć i padłem, które się rozleci po 4 latach. tylko strata, jaką poniesie przez to że jest to padło jest spora. ja wolę sobie te pieniądze zainwestować w inne, trwalsze rzeczy niż tuczenie producentów. nie lubię być nabijany w butelkę, jak 80% narodu. o silnikach TSI już nie wspomnę, gdzie klientów mi szkoda poprostu
Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem