Temat: [Grand C-MAX 2010-2015] Park Assist - czy warto?
View Single Post
Stary 08-07-2014, 12:09   #4
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Park Assist - czy warto?

Oczywiście, że nie. System jak trzeba wjedzie na krawężnik lub inne coś. Ustawi auto tak jak stoją auta przed i za. Oczywiście kierowca decyduje, czy jedzie jak jest dodatkowa przeszkoda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam system ale nie używam go prawie wcale, bo sam parkuję w tym samym czasie. Testowałem kilka razy i wjeżdżał tak jak opisałem powyżej, czyli np. połowa auta na chodniku, a połowa na jezdni. Wymaga 20% więcej miejsca niż długość auta.
Natomiast nie ma możliwości zakupu czujników bez systemu i dlatego go mam, bo o ile maskę w C-maxie widać, to ciężko podjechać na kilka cm bez czujników i bardzo przydają mi się czujniki przy wjeździe do garażu latem, kiedy z jasności robi się ciemność Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jeszcze mam ciemne szyby, więc czasem nic nie widzę w garażu.

Musisz natomiast pamiętać, że wielu naszych rodaków, zwłaszcza z mniejszych miast, nie zrozumie nigdy, że najlepiej parkuje się tyłem. Ile to razy włączam migacz, staję, wsteczny, a jakiś matoł nie zatrzyma się daleko lub ominie, żebym mógł zaparkować, tylko staje pół metra za mną...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tak poza tematem, to jak nie musisz pilnie kupować teraz auta, to może poczekaj na C-maxa po liftingu, który tak samo jak Focus dostanie dodatkowo asystenta parkowania prostopadłego i wyjazdu.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem