Cytat:
|
wg mojej opini negatywy to
1. 3 cylindry
|
no to co z tego ? jest jakaś ustawa z której wynika że auto ma mieć 4 cylindy ?
jest amelinowy i poza problemem z malowaniem nie widzę różnicy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... a waga mniejsza.
Cytat:
3. wysilona jednostka
4. turbo
|
prawie 100% sprzedawanych dizli ma turbo i dają radę ... turbo dizel OK .. turbo benzyna BE ?
Cytat:
|
5. fizyki nie oszukasz: nie mam nic do silnika 1.0 w aucie o masie 800 kg, ale nie 1,5 tony !
|
fizyki nie oszukasz 125KM i 200Nm to jest 125KM i 200Nm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
6. zużycie paliwa - tragedia w porównaniu do dużych silników
|
a bo ja wiem ... ciekawe jakie auto z wolnossakiem o mocy 250KM jest w stanie wypić 7L/100km co mojemu EB się zdarzyło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
7. mentalność Polaków: żadnego auta powyżej 200 000 km, dla kosiarki to będzie granica 120 000 km
|
Zerknij tu ->
http://forum.fordclubpolska.org/show...52#post2238052
Kolega ma już 160kkm i śmiga .. a pewno jest też wielu co mają ponad 200kkm
Cytat:
8. osprzęt niejednego zakopie finansowo
9. 2 paski rozrządu spędzą sen z powiek niejednemu mechanikowi: czytaj ASO płać i płacz
|
W Corsie C jest łańcuch i niektórzy je muszą wymieniać co 50kkm
Cytat:
|
10. funkcja start\stop wątpliwa dla zywotności turbiny i osprzętu takiego jak rozrusznik akumulator itp
|
a to mi się też średnio podobało jak jechałem Focusem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
mnie to nie przekonuje i nie wyłożyłbym na to złotówki. co do samego silnika to tak, 3 cylindry, turbina, wysilona jednostka w stosunku do masy.
|
Ty byś nie wyłożył i OK! jeździj starym wolnossakiem i jeśli nawet uda Ci się nim zrobić ten upragniony milion kilometrów co nastąpi pewno za parę/paręnaśnie lat to wtedy nie będzie można już kupić do niego żadnej części zamiennej .
A i jest jeszcze coś takiego jak FUN z jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiele osób jest w stanie zapłacić za to ogromne pieniądze kupując auta w wersji ST,RS,GTi czy jak to się tam nazywa.
Turbodoładowane benzynki stosowane w naszych Fordzikach dają nam naprawdę dużo frajdy z jazdy za stosunkowo małe pieniądze i za to je lubimy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.