Temat: [Grand C-MAX 2010-2015] Pedał sprzęgła notorycznie zostaje w podłodze
View Single Post
Stary 09-07-2014, 21:54   #2
Aaronik25
ford::average

Imię: Arek
Model: Ford C-Max
Silnik: 1.8 125 KM FF
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Pedał sprzęgła notorycznie zostaje w podłodze

Cytat:
Napisał szuwar1975 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich,
Pisałem o moim przypadku w dziale awarie i usterki, niestety nikt nie potrafił poradzić dlatego w swojej desperacji tworzę nowy wątek.
Mój Grand C-Max 1,6 Ecoboost 150KM został kupiony w kwietniu 2012r. Od kwietnia borykam się z usterką z którą nie może poradzić sobie drugie ASO. Otóż pedał sprzęgła staje się miękki i zostaje w podłodze. Po kilkukrotnym naciśnięciu pedału praktycznie wraca do normy na kolejne kilka - kilkanaście kilometrów. Objaw występuje najczęściej podczas zjazdu z autostrady (ok 30km bez wciskania pedału sprzęgła) lub po dłuższym postoju. Podczas pierwszej wizyty w ASO na gwarancji została wymieniona sprężyna pedału sprzęgła oraz przewód do pompy sprzęgła. Ok 700km później objawy powracają. Jadę do ASO mówią, że może źle odpowietrzony układ. Odpowietrzają. Ok 500km później objawy powracają. ASO wymienia pompę sprzęgła psuje czujnik pedału sprzęgła. Zmiana ASO. Nowe ASO zmienia czujnik, odpowietrza układ. Ok 1000km później objawy powracają. ASO zmienia płyn hamulcowy, odpowietrza. 300km objawy powracają. Ponowna wymiana pompy sprzęgła, 300km i pedał ponownie zostaje w podłodze. Płynu nie ubywa, nie ma wycieków, w najgorszym przypadku nie można wrzucić biegu, wówczas kilkukrotne wciśniecie pedału i bieg wchodzi. Bardzo proszę o wszelkie informacje, ja już nie mam siły ....
Niech zdejma skrzynie biegów i obejrzą wysprzęglik.
Aaronik25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem