Witam Panowie, może jako ciekawostka komuś się to przyda. Ponad rok temu pisałem w tym temacie odnośnie ciężkiego odpalania mondka na ciepłym silniku. Wymiana czujnika położenia wałka rozrządu + czujnika położenia wału korbowego nie pomogła. W późniejszym czasie wymieniłem jeden zaworek + filtr paliwa, ale to też nie pomogło. Od początki bieżącego roku mondek odpalał coraz gorzej na ciepłym silniku (raz po trasie musiałem odczekać ok 1 h aby odpalił) także postanowiłem wymienić wszystkie końcówki wtryskiwaczy na końcówki firmy Firad, ale ta operacja unieruchomiła mondeusza na dobre
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. także tylko na hol i do warsztatu. Co się okazało, ale mnie nie dziwiło opiłki metalu w całym układzie. Pompa rozebrana i wymienione elementy te co produkowały opiłki akurat w tym przypadku nie bieżnia tylko łopatki pompki wstępnej (zdjęcia poniżej) We wtryskiwaczach wszystkie zaworki i końcówki wymienione na oryginalne Delphi. We filtrze paliwa były powbijane opiłki. W zbiorniku paliwa bardzo duża ilość opiłków. Cały układ wyczyszczony oraz wszystkie przewody WC wraz z listwą umyte w myjce ultradźwiękowej. Teraz czekam jak to wszystko złożą do kupy i jestem ciekaw jak mondeusz będzie teraz pracował. Oczywiście napisze co i jak po jeździe testowej.