View Single Post
Stary 10-07-2014, 22:11   #150
bonzo000
ford::advanced

Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Ecoboost 1,6 150KM awaria (awarie) silnika

Co za różnica czy masz EB czy ssaka każdy z nich oprócz silnika rozpadnie się tak samo, układ kierowniczy, blacha będzie rdzewieć itd.Każdy kupuję sam wg. zasobu portfela,potrzeby.Np. po jakiego mi EB do miasta żeby być pierwszy na światłach odjechać do kolejnych świateł itd.
Koledzy zastanówcie się po jakiego produkują te wszystkie silniki z dmuchawką.Po jakiego robić silniki 2.0 mnóstwo materiału jest potrzebne do produkcji,a wystarczy 2 cylinderki spiąć z dmuchawką i te same osiągi.Klient będzie się cieszył z osiągów jak murzyn bateryjką, a koncerny zacierają ręce że przy 50% kosztach produkcji osiągnęli identyczny efekt z doznaj z jazdy jak w 2.0.Kowalski i tak za wszystko zapłaci, bo Kowalski chce się odpychać w 8s od światła do światła.Gorzej jak się silnik spier....i obojętnie czy ssak czy EB, bo wydarzy się to po gwarancji, albo w okresie gwarancji protect 12+ która 98% elementów nie obejmuje.
Więc słuchajcie czy masz EB czy masz ssaka i tak samo musisz jechać 50km/h,90km/h lub 140km/h a że ja odepchnę się 5s wolniej niż EB mam to w dupie.Możesz wyprzedzać na trzeciego i tak nie pogonisz więcej niż 1g na 1000km, 5min /30km.Najważniejsze że mam coś lepszego i mogę lać na forum drugiemu.Nawet jeśli EB rozpadnie się o 100tyś później niż sak to i tak naprawa będzie kosztowała więcej o 60%.
Od razu żeby nie była dmuchawka daję frajdę większą z jazdy ale zawsze od zakupu do naprawy będzie droższa.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez bonzo000 ; 10-07-2014 o 22:14
bonzo000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem