View Single Post
Stary 11-07-2014, 17:25   #166
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Ecoboost 1,6 150KM awaria (awarie) silnika

Cytat:
Napisał bonzo000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co za różnica czy masz EB czy ssaka każdy z nich oprócz silnika rozpadnie się tak samo, układ kierowniczy, blacha będzie rdzewieć itd.Każdy kupuję sam wg. zasobu portfela,potrzeby.Np. po jakiego mi EB do miasta żeby być pierwszy na światłach odjechać do kolejnych świateł itd.
Koledzy zastanówcie się po jakiego produkują te wszystkie silniki z dmuchawką.Po jakiego robić silniki 2.0 mnóstwo materiału jest potrzebne do produkcji,a wystarczy 2 cylinderki spiąć z dmuchawką i te same osiągi.Klient będzie się cieszył z osiągów jak murzyn bateryjką, a koncerny zacierają ręce że przy 50% kosztach produkcji osiągnęli identyczny efekt z doznaj z jazdy jak w 2.0.Kowalski i tak za wszystko zapłaci, bo Kowalski chce się odpychać w 8s od światła do światła.Gorzej jak się silnik spier....i obojętnie czy ssak czy EB, bo wydarzy się to po gwarancji, albo w okresie gwarancji protect 12+ która 98% elementów nie obejmuje.
Więc słuchajcie czy masz EB czy masz ssaka i tak samo musisz jechać 50km/h,90km/h lub 140km/h a że ja odepchnę się 5s wolniej niż EB mam to w dupie.Możesz wyprzedzać na trzeciego i tak nie pogonisz więcej niż 1g na 1000km, 5min /30km.Najważniejsze że mam coś lepszego i mogę lać na forum drugiemu.Nawet jeśli EB rozpadnie się o 100tyś później niż sak to i tak naprawa będzie kosztowała więcej o 60%.
Od razu żeby nie była dmuchawka daję frajdę większą z jazdy ale zawsze od zakupu do naprawy będzie droższa.
Pozdrawiam
Ja [cenzura] kup sobie 1.6 105 KM, wystarczy z zapasem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A najlepiej jakby był jakiś 1.6 75 KM, szkoda że nie ma, w latach 90-tych były powszechne - co poniektórzy byliby teraz pewnie wniebowzięci - niewysilony, 16 sekund do setki, 20 s na przejście od 60-100 km/h na IV-ce - cud, miód, malina - nic tylko człapać z punktu A do B Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A wracając do sedna....
Tu nie chodzi o żadne 8 s do setki, a zachowanie auta w warunkach drogowych, jest moc zawsze - przy każdych obrotach, a nie tylko najwyższych jak w niby 2.0 "o takich samych osiągach" ... i nikt tu nikogo nie wyśmiewa i nikomu nie leje, bo tu nie chodzi o żadne sprinty i wyścigi jak co poniektórzy sugerują....jakie [cenzura] wyprzedzanie na trzeciego ??? Nie po to mam EB by szpanować na drodze i się rozpychać...a po to by się sprawnie i z przyjemnością przemieszczać, a to OGROMNA RÓŻNICA, której zapewne i tak nie pojmiesz !.....

Bump:
Cytat:
Napisał niejan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tacy popaprani maniacy cieszą się że jak wcisną gaz to ich wciśnie w fotel oraz że 'niby' fajnie wychodzi się z zakrętów. I cieszą się z tych niepotrzebnych i kosztownych koni jak 'murzyn bateryjką'.
Następny....tak jestem popapranym maniakiem, lubię jak auto się odpycha, a nie przymula - przeszkadza ci to ? Tak cię to boli ? sorry, life is brutal...... - są w końcu ludzie którym i maluch wystarcza, bo w końcu też jedzie i ja im nie wróg, co więc tak cię boli w tym, że ktoś chce mieć coś sprawniejszego i przyjemniejszego w prowadzeniu ?

Bump:
Cytat:
Napisał Rob^ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli potwierdzasz że cały ten wątek nie jest o awariach (usterkach) EcoBoostów tylko tym że takowe wg Ciebie powinny być w przyszłości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jest głownie wątek do hejtowania EB przez konserwatystów w ssakach, oni klną w myślach jak ich EB wyprzedza bynajmniej nie na trzeciego: "czekaj.[cenzura] jak ci dmuchawka padnie, nie wypłacisz się debilu, murzynie [cenzura]" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 11-07-2014 o 20:55
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem