View Single Post
Stary 13-07-2014, 21:29   #1010
Radek27
ford::average

Imię: Radek
Model: C-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Cytat:
Napisał RobZ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam forumowiczów...
Śledząc działania szanownych kolegów udało mi się uruchomić tempomat - działa bezbłędnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Udało mi się zainstalować dodatkową nagrzewnicę elektryczną, włączyć w GEM, ale nie mam jak przetestować - jest za ciepło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Spokojnie poczekam na chłody. Niemniej mam mały problem: korzystając z ELMconfig uruchomiłem wyświetlanie informacji o włączonej nagrzewnicy w HEC, Page1, PTC (status report only) i wsiadając rano do auta zauważyłem, że na wyświetlaczu zanim włożyłem kluczyk, jest komunikat "Dodatkowa nagrzewnica wył.". Odpaliłem auto, wyświetlacz pokazywał właściwe informacje, ale otwarcie i zamknięcie drzwi skutkował najpierw pojawieniem się komunikatu o otwartych drzwiach, a po zamknięciu: "Dodatkowa nagrzewnica wył." i dopiero po wyłączeniu zapłonu wraca wszystko do normy, do następnego otwarcia i zamknięcia drzwi.
Czy ktoś z kolegów spotkał się z takim zjawiskiem? Czy ktoś podpowie jak z tym sobie poradzić? Proszę o możliwą podpowiedź.
Mój C-MAX, 1.6 TDCI jest z 2007 r. zegary przed liftem, mały wyświetlacz.
Ja mam tak samo jak ty ale też włączyłem w elmconfig nagrzewnice tylko że na paliwo bo miałem nie aktywną, więc to chyba normalne ps. jak jest zimno to jeszcze mam jakieś ostrzeżenie o niskiej temperaturze i do tego te nieznośne piszczenie którego nie mogę wyłączyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radek27 jest offline   Odpowiedź z Cytatem