Ten to mój. Dziarsko przyśpiesza. Trzeba wrócić do starych sprawdzonych nawyków bo po prostu jest przewidywalny, można spokojnie pognać na wyższych obrotach i nie zastanawiać się czy redukować czy nie.
Z tym ecoboostem było tak, że nigdy nie wiedziałem czy ten boost się właczył czy nie, czy mi się tylko wydawało.
Po tej zmianie jest jakby boost na stałe ale eco zniknęło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najpierw zrobiłem test przyśpieszeń i od razu zagościł
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Później zacząłem się zastanawiać czy podczas normalnego ruszania na 1ce komputer też wcześniej pokazywał spalanie chwilowe ponad 45l/100km.
Postanowiłem zrobić test czy zostało coś z tego eco. Przy spokojnej jeździe ok 2 tyś obr/min trochę górek, świateł i przejść na piesze udało się zejść z średnim do ok 7.5 l/100km.
Później ustawił się koło mnie jakiś pickup nissana, na boku miał dumne 'V8 TITAN' wielkimi srebrnymi literami i generalnie nieźle hałasował.
Jak przyszło do ruszania po jeszcze większym hałasie zorientowałem się że chyba chce się ścigać. Więc ...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... i średnie spalanie wzrosło od razu do ponad 9l/100 km a titan został daleko w tyle i już się nie zbliżał.
Generalnie ciężko chyba będzie osiągnąć spalanie jak przed przejściem na ciemną stronę mocy ale przy rozsądnej jeździe może być tylko ok 0.5 - 1 l/100 km wyższe.
Chyba niewiele w zamian za niezłe przyśpieszenie i jak pisałem przewidywalność silnika.